Followers

Friday, October 2, 2009

Fatty

alahai... baru sebulan puasa, ditambah dua minggu raya, berat badan aku naik macam dipam-pam. sampai ada orang menegur. aku perasan gak, bila aku rasa seluar opis aku sendat sket bila dipakai. perut da nampak boroi. muka pon da tembam.

last day, masa kuar melepak di pavillion, some of my friend cadangkan pegi wat checkup kat fitnes centre. saje jer. timbang berat, ukur BMI, ukur peratus lemak n so on. seriesly memang aku cuak giler. sebab aku rasa more then three month aku x menimbang n melihat alat timbang. bila kuar hasilnya, bagai nak pitam aku... hua hua hua

berat aku 68.9kg. dengan penambahan lemak sebanyak 20%. dan kiraan BMI aku mencecah 25.6 yang mencapai tahap overweight. what???.... sudah tidak seksi aku lagi :-(

adoila. jenuh jugak aku nak maintain berat asal ni karang, 63kg. perlu berusaha lebih keras lagi ni. x cukup sekadar berjalan kaki pergi balik kerja jer. aku perlu ikhtiarkan sesuatu yang lebih relevan. dengan masa aku yang begitu limit, mana sempat nak pegi gym. nak g jogging follow abg halim pon x dan... any ideas?

5 comments:

imHepPie said...

tdo byk2..turunla berat bdn tu..

abesla da x seksi lgi...

Cik Wanie said...

Ala awak,
wpun x seksi,
manis masih ada kan,
hik hik hik....

lps nie sambung puasa blk ,
ok apa:)

Asu said...

ala syuq, ko bukannya berat mana..ok la tu for a guy..

sizukaDeboss said...

owh..kalo tinggi da ideal da berat tu incik guru besyo..=P

SyuQ said...

iMHepPie
tido banyak2 bertambah gemuk la...

cik wanie
ye ker manis... hik hik hik... malu

iffa
da gemuk dowh... dulu berat aku sekitar 64kg-66kg jer

sizuka
masalahnya berat n tinggi x ideal. tu pasal risau tu