Followers

Thursday, December 29, 2011

10 Lagu Paling Kerap Diputarkan Dalam Playlist Aku Untuk Tahun 2011

Assalamualaikum semua... Semoga dalam limpahan rahmat dan kasih sayang daripada Allah S.W.T hendaknya. Lama rasanya aku tak bersiaran di blog sendiri. Agak sibuk pun iya, tak der masa pun iya. Baru kali ini berkesempatan.

Tiba-tiba aku rasa macam nak buat carta lagu untuk tahun 2011 pula. Hahaha. Ini berdasarkan kepada lagu yang kerap berputar dalam Playlist aku. Bukan berdasarkan lagu terbaik ke, lirik terbaik ke, artis paling popular ke... Ini adalah 10 senarai lagu yang selalu berkumandang dalam playlist player aku:


1) Broken Angel/Arash featuring Helena
Lagu ni menduduki carta teratas dan paling kerap aku putarkan. Lagu ni diperkenalkan oleh seorang kawan opis. Mula-mula dengar terus jatuh cinta. liriknya pun sedap. lagu yang simple dan mendayu serta meruntun kalbu...


2) Kisah Hati/Alyah
Lagu ni sangat berhantu sebenarnya. aku pernah terlepas stesen train kerana melayan video clipnya...


3)Hatiku Milikmu/Nera AF9
Mula-mula aku ingat lagu ni, lagu Ziana Zain berdasarkan kepada Intro melodinya. Pertama kali dengar menerusi Era.fm terus ku jatuh cinta...


4) Beribu sesalan/Jaclyn Victor, Ning Baizura dan Shila Amzah
Perrrhhhh! lagu yang meruntun kalbu bagi aku. Tapi hanya mampu menduduki carta nombor empat sahaja. Mula-mula dengar terus menangkap ke jiwa. Sedap dan lunak. Paduan 3 suara yang betul-betul memukau


5) Gamnida@I'm Going/M to M (OST Pasta, drama Korea)
Sesat celah mana lagu Korea ni boleh menduduki ranking ke 5. Hahaha. Tapi lagu ni memang sedap... Official video tak dapat dijumpai


6) Mr.Simple/Super Junior
Korea lagi. Hahaha. Kali pertama aku dengar dalam kereta menerusi Carta 30 Hot.fm. Mula-mula dengar terus suka. sedap dan catchy. Layan...


7) Nur Kasih/Yasin
Sebenarnya, aku lagi prefer versi asal nyanyian yasin ni dari versi Tiz Zaqiyah. Versi yasin ni lebih banyak jiwa dan emosinya. Lagu ini kembali berhantu disebabkan penayangan Filem Nur Kasih The Movie pada tahun ini.


8) Rela/Tila
Lagu ni tetiba jer naik carta. Hehehe. Masakan tidak sebab lagu ni tetiba jer berputaran dalam playlist aku semenjak dua menjak ni. Banyak kali dengar pun tak jemu. Versi asal aku tak pasti. Tapi aku lagi suka versi yang ini.


9) Falling in Love/ Dato' Siti Nurhaliza
Lagu ni pertama kali dengar aku tak berapa suka. Tapi dah selalu radio pasang, makin lama dengar makin sedap. Terus aku download dan pasang tak berhenti. hehehe


10) Biting My Lips/Kyuhyun, Sungmin and Ryewook (Super Junior-OST President)
Lagu ni pertama kali aku dengar bila tetiba jer berkumandang menerusi corong speaker member opis aku ni. Lagu ni memang masuk dalam halwa telinga aku. Boleh tahan sedap melodinya. Official video tidak dapat dijumpai


Itulah 10 senarai lagu yang kerap berputaran dalam playlist player aku ni. Kalau aku rajin, aku buat pula 10 Best Movie 2011 Dari Kaca Mata Aku dan 10 Best Drama Series 2011 Dari Kaca Mata Aku... Kalau aku rajinlah ye. Nak buat entry ni jer aku rasa dah memakan masa hampir 3 jam. Itupun menjadi salah satu sebab kenapa aku jarang bersiaran. Nak cerita pasal jenjalan ke sarawak pun tak dan lagi... Harap-harapnya enjoylah mendengar lagu kesukaan aku sepanjang tahun ni..

3 comments:

FarhanaDr said...

Lagu last tu peberet saya.. Heee.. :)

Sky Before Pinky said...

salam..aii lama tak dengar khabar... best2 gak lagu tahun 2011 eak..hehe.. hope nanti tahun 2012 akan ada lagu yg baru menghiasi pendengaran..ehehe

selamat tahun baru- 2012

Awie Omar said...

Dah follow sini.Jemputlah tengok blog ini.Kalau okay, sudi sudi lah follow hehehe
http://awieomar.blogspot.com/2011/02/sedang-diperkemaskini.html