Followers

Friday, June 24, 2011

Al-kisah Bila Air Tiada

Assalamualaikum semua. Sudah sebulan aku tak mengupdate blog. Banyak cerita gak yang aku nak ceritakan. Tapi masa membataskan aku.

Beberapa minggu lepas, selepas pulang dari kerja, terasa badan letih sangat. Makanya aku terus merebahkan diri atas tilam dan terlelap sampai pukul 11.oopm (lebih kurang macam tu lah). Aku terus bangun nak mandi dan bersolat. Rupanya tak de air... Haru.

Sampai ke pagi aku menunggu. Tapi air masih tak de lagi. Hendak tak hendak pagi tu aku kena mandi gak. Ye lah, nak pergi kerja kan. Tapi aku mandi ngn dua gayung air jer. Nasib baik aku ada simpan air untuk stock kecemasan sebagai langkah berjaga-jaga. Jadilah dapat basahkan badan. Walaupun tak de rasa melekit, tapi masih rasa tak selesa.

Ironisnya selepas peristiwa tu, lepas balik kerja je aku terus mandi.

1 comments:

Sky Before Pinky said...

huhu..serik ase... erm..pinjam toilet kat LRT je..wat muka kesian..huhuk