Followers

Thursday, December 11, 2014

Kuala Lumpur - Busan - Jeju

Alhamdulillah, syukur selamat sampai ke bumi Korea. Destinasi pertama Pulau Jeju. Siapa sangka ia hanya sebuah angan-angan kosong yang akhirnya menjadi nyata.

Dari Kuala Lumpur ke Busan mengambil masa selama 6 jam dan dari Busan ke Jeju mengambil masa sekitar 1 jam.

Tapi nak ambik flight ke jeju pon kami dah menunggu sekitar 3-4 jam. Jadi sampai betul ke Yeha Guest House di Jeju pon dah malam sekitar jam 9.30 malam waktu tempatan.

Dengan suhunya yang sejuk tapi tak lah mencecah paras beku, tapi bagi aku dah sejuk giler. Sampai berasap mulut bila bercakap. Hehehe

Yeha Guest House tak seperti rumah tumpangan ah kaw jalan loke yew ye. Guest House yg sangat proper dan menjaga tata susila. Series kemas dan cantik. Dapurnya pon asing untuk muslim guest.

Orang korea memang ramah tamah. Dorang memang bagi greeting warm heart sampai kadang-kadang kita sendiri pon tak terlayan dia. Hehehe

Insyaallah full itineray program aku akan update lepas balik. Dengan gambar sekali. Sebab banyak gambar kat kamera bukan kat phone. Untuk aktiviti harian aku akan update sebelah malam. Semoga ia bermanfaat untuk anda semua.


2 comments:

Norul Aswin Norzain said...

Syuq,nak itinerary plsss.

SyuQ said...

boleh je aswin

tp sy punya hardcopy. nnt sy tya kakak tu ada tak dia punya soft copy