Followers

Thursday, August 13, 2009

Mask

salam semua... apa khabar korang? semoga keceriaan menemani hari-hari anda... cee wah!. macam dee jay radio la plak. ada talent ke? He he he.

aku tak pernah imagine yg aku akan memakai mask (topeng muka) dalam negara aku sendiri. kelakar sungguh. tapi itu la yang berlaku sebagai langkah keselematan mencegah H1N1.

H1N1 yang menular dinegara kita ni memang cukup-cukup membimbangkan. berita terbaru 6 kematian yang membabitkan ibu mengandung cukup menggetarkan jiwa (aku menerima berita melalui sms)...

mula-mula aku gelak juga bila member aku yang dari kelantan muncul ngan mask dimuka. tp explanation dari beliau buat aku tambah seriau. ye la! dia kerja di medical library HUSM Kubang Kerian. hari-hari tengok orang sakit... hari-hari ngadap info pasala H1N1 ni... jangkitan dan penularan wabak ni terlalu mudah dan cepat. sehingga satu tahap bila kekebalan virus tu meningkat, jangkitan boleh berlaku hanya melalui sentuhan... Wallahualam... itulah yang diberitahu kepada aku.

so sebagai langkah keselamatan, aku cuba sesuaikan diri memakai mask bila diluar rumah. especially ditempat sesak seperti dalam lrt n pusat-pusat bandar. kata orang tua-tua, mencegah lebih baik dari mengubat.

5 comments:

Farhana said...

Heehee.. Cam the mask of zorro lak.. Yg tu tutup mata ni tutup mulut.. =p

Btol tu.. Skunk keadaan makin teruk.. H1N1 nmpknya sukar dibendung.. Tambah lak ngan cuaca yg macam ni.. Pape pn, taking care.. =)

Kaki Renang said...

Nie mcm Model untuk Iklan " MASK " lar beb.. hehehhehe
Memang Sepadan Lagi Sesuai....
heheheh

Asu said...

Huh, seperti ku kenal awek sebelah mu itu syuq..nape tak bagitau adik ko classmate aku??Terkejut gue..hehe

Softtouch [Hanim] said...

tulah kan syuq..takut skrg..muza termasuk antara org yg berisiko...org mgandung..he he he..doakan muza yer..
haah kan ko guna lrt lg kene berjaga2 n sellau pakai mask...

N A Z M I E S K I said...

H1N1 cepat menular ke nagara nie sebab keadaan cuaca yang lembap..... tu yang virus cepat merebak.