Followers

Tuesday, August 25, 2009

Terkenang

sedar x sedar, hari ni dah masuk hari keempat seluruh umat islam didunia menyambut kedatangan ramadhan. ramadhan pertama tuk aku ngn corat coret. sejak ada whitey, aku da jarang bersiaran ngn Aceriena aku... semuanya aku lakukan ngn whitey. chatting, blogging, surfing... waaahhh. syoknya!!! dunia diujung jari. aku tengah berjalan kaki ke tempat kerja pon aku blh ym ngn member aku. tgh syok bersiaran, disaat aku tengah terkenang memori silam yang manis tapi menghiris kalbu..., tetiba berbangkit cerita-cerita puasa zaman belajar dulu...

kawan-kawanku sekalian warga IS220 group B... masihkah kalian ingat saat-saat kita berbuka didining dulu? mencari juadah berbuka bersama? berhempas pulas menyiapkan assignment? berdiskusi dan bergosip thru YM... adus! rindunya saat itu...

aku masih ingat lagi. aku siapkan projek individual multimedia (kisah 4 sahabat rasulullah) dalam masa satu malam sahaja! aku start lepas berbuka sampai la tinggal beberapa minit lagi nak present... dah tengah bersiap nak g kelas, tetiba kelas cancel la plak. x jadi present... makanya, aku qada tidur ketika itu terus.

ina ngn fara... igt lagi tak kalian, kita berhempas pulas wat projek multimedia pasal accident? sampai x tido malam kita membuatnya. especially nak masukkan video accident yang formatnya x suitable ngn director 8... lepas present tu kalau tak silap aku, aku kena menjalani latihan praktikal as reference librarian kat library puncak. dan2 time tu plak dekat 24jam aku belum melelapkan mata lagi... klu x silap aku, aku siap terlentok kat reference desk lagi. abih prkatikal, aku terus balik hostel terbungkang. aku teringat. si zaid (roommate aku) pon sama gak. fara la peneman dikala susah n senang. diala yang membeli makanan tuk aku berbuka ketika itu.

korang masih ingat lagi tak... kita bergedik-gediksan mencari juadah berbuka distadium shah alam? havoc giler time tu kan? pakat pakai baju kelas sesama (sungguh skema). habis kelas en.rashid, trus menggelitis naik bas restu barakah berenti kat giant. aku ketika tu, kuat nafsu makan. semuanya nak dirembat. tapi semuanya habis dimakan... sungguh manis n indah saat-saat itu... mampukah terulangi lagi?

ketika mengimbas kenangan-kenangan lalu, terkeluarla perkataan dari fara... aku terlalu banyak berubah. SyuQ yang dia kenal dulu berbeza dgn yang sekarang. aku sekadar bertanya... apa bezanya? SyuQ dulu walau masalah melanda, still maintain happy... SyuQ sekarang,,,, fully with emosi. ha ha ha. ye ke fara. skang aku plak nak tya kau fara n tanya kawan-kawan yang mengenali aku... korang suka SyuQ yang mana? SyuQ dulu yang gemuk yang innocent n slumber badak or SyuQ skg yg slim but fully with mysterious... ???

6 comments:

atty's said...

selamat berpuasa..syuq

Anonymous said...

of cozla nak ko yg dulu...huhu.rindu sgt kat ko syuk..
semua yg ko tulis tu buat aku tersenyum sorg2 jer.pelik user ni tgok aku...

Anonymous said...

selamat bpuasa abg syq,
semoga sihat2 sentiasa,
whitey tue hp ke abg syuq??

mestila nak abg syuq yang dulu,
periang,peramah & suka sakat org

Cik Wanie said...

inikah yg awak maksudkan "abg syuQ" tue,
walawei,
mcm sy ckp lah,
mcm mana sy nak panggil awk abg,
sedangkan......(awk faham maksud saya kan)
adoilah...

kelakar giler...
tapi saya dah panggil awk "ABG" jugak kan smlm,
wakakakakakakkakaka


geli doe:P:P

Softtouch [Hanim] said...

abis styuq dah xrindu ngan kelas is110 group a ker?sampai ati tau....:)

kalu muza, muza suka syuq yg dulu..suka tgk syuq yg dulu..hepy n senyum memanjang jer..rindunya syuq time kita sekelas dulu n p langkawi kan...he he he

Mazwani 'Nafty' Ayu Binti Mazlan said...

Syuq,

mmg kenangan berpuasa dengan kawan2 takkan dapat dilupakan.. Esspecially yg pakai baju sam2 pastu pg stadium bli makanan tu.. posing beli juadah berbuka puasa..


hehe..


kenangan..


oh ye, syuq dulu atau sekarang tetap menjadi pujaan hatiku!!


ahaks