Followers

Friday, May 14, 2010

Aku Tak Hadap Sangat Kat Ko

bengkek aku ngn satu student ni... aku tau la cantik. kalau masuk library; manis dan berlemah lembut sehingga aku terbuai-buai (kononnya). nak pinjam buku or nak mintak bantuan; manis jer lidah berbicara...

one day... terserempak la aku ngn dia kat KL Sentral. dari jauh dia nampak aku, aku pon nampak dia. aku hadiahkan senyuman... (senyuman je beb) boleh dia palingkan muka dan wat bodo jer. berselisih bahu pon boleh buat2 tak nampak. pada hal da nampak tadi. da renung merenungi...

aku kat library ni dua orang jer. dan students yang datang berurusan kat sini. bukan ko jer. tapi aku boleh mengecam dan mengenali hampir kesemuanya. dan kalo ko boleh cakap yang ko tak boleh cam aku, memang lebam bijik mata ko. aku peduli apa ko pompuan ke jantan. tapi perangai kurang ajar ko tu bukan aku jer yang sakit hati. orang lain yang terkena pon akan rasai perkara yang sama. setakat ko baru keluar dari kampung n baru jer wat foundation (tu pon agaknya pakai PTPTN) x yah la nak berlagak.

lepas peristiwa tu, aku wat bodoh jer ngan students tu. lantak ko lah. aku tak rugi apa2. tapi ko yang rugi. sebab ko pasti akan masuk library n pasti akan menghadap muka aku dan pasti ko akan mintak pertolongan aku dan pasti ko akan bertanya buku itu dan ini dan apa akan jadi kalau aku palingkan muka aku macam ko buat dan berjalan pergi?

two thumbs up. padan muka ko. muah ha ha ha! <--- (gelak setan aku...)

6 comments:

Atan Athen said...

relax2....chill dude....mcm tu la pmpn klu dh perasan cantik

sizukaDeboss said...

hah nnti kalo die dtg library bt2 tak tahu pulak ngn die..sabar ye encik syuQ :)

SyuQ said...

atan:
hurm... sedikit setuju :-)


sizuka:
da practice da... he he he

atty's said...

bila nak pertolongan ..baru pura2 baik..eh .jgn kawan ngn dia syuq..

mimpiyangsempurna said...

haha.. biarlah die dgn kesombongannya itu..

SyuQ said...

kak atty:
da x pedulik lgsg da kat dia...


mimpiyangsempurna:
setuju... da x amik pot pon ngn kesombongannya...