Followers

Monday, April 26, 2010

Apa Ada Pada Nama

td petang, aku g la naik ke HR department nak amik medical card insurans. keje kat c ni seronoknya aotomatik ada insurans yg cover. sampai kat kaunter, sign kat borang penerimaan, baru la aku terperasan dorang salah tulis nama aku n nama ayah aku. nama aku MOHD SYUKRI dan dorang mengeja MOHD SHUKRI...

yang aku peliknya nama kat pay slip gaji aku betul. nama bapak aku pon betul. kenapa benda2 macam ni dorang tak particular? urusan yang berkaitan ngan opis macam meeting dan sebagainya dorang bley letak MOHD SHUKRI. aku ni x kisah sgt. asalkan no IC, jawatan n department betul. tapi bila da kes medical kad ni salah, aku da mula start berfikir. macam mana kalau aku nak dapatkan rawatan n nama kat medical kad tu x sama dalam IC walaupun no IC tu betul. x ke haru???

la ni kad medical aku kena dipulangkan semula, kan tu da menyusahkan korang ngn menyusahkan aku gak.

dorang ni langsung x berfikir sebelum wat keje la. pada hal kat offer letter aku tu da tertera nama betul aku. sama gak kat formal email opis. da tertera gak full name aku. tapi apsal boleh silap lagi...?

seksa jiwa raga dibuatnya. agak-agaknya boleh jugak diorang ni tersalah isi borang nikah. lagilah haru biru dan kacau bilau jadinya...

2 comments:

mrs.lovesick said...

kalau nama kat ic salah suwsa gak.
kalau alamat?
hehe

SyuQ said...

mrs.lovesick:
kalau alamat yg salah, salah umh la jdnye. he he he