Followers

Friday, February 26, 2010

MLM dan Kawan


Isu MLM lagi... x abih2 ngn isu ni. tolongla... jangan push aku tuk mengeluarkan kata-kata kesat yang menandakan yang aku tak suka tuk join. aku tak banned MLM. cam aku cakap dulu, aku pon join. cukupla satu tu jer.

last few days n few2 days ago. aku dipujuk ngn sorang kawan tuk gi talk show pasal satu MLM. before that pon da kena gak da. aku bagi ayat paling manis sekali tuk menolak. alasan biasa aku, "sori, bz n x der masa"... aku tidak pernah mengatakan tidak!. sebab bg aku cara tu sedikit kasar.

aku sanggup menolong kalau dia nak aku tolong promote produk dia, konsep MLM dia ker. tp jgn push aku tuk join! aku siap offer diri kalau dia nak buat blog. tapi nampak gayanya, silap2 haribulan, aku pon terjebak sama secara tak langsung.

susah kalau benda2 macam ni melibatkan kawan. silap2 haribulan boleh jadi gaduh. bila aku menolak sekali dengan cara paling lembut, tu bermakna aku taknak la. x yah nak tanya dua-tiga kali. faham2 jer la..

p/s: aku bkn sombong. maybe belum terbukak pintu hati aku tuk wat MLM besar-besaran. mungkin harinya akan tiba. mungkin esok, mungkin lusa. tapi bkn sekarang...

2 comments:

Atan Athen said...

ak pon dh bosan gak...kadang diorg mengajak maksa2....kate tolak peluang la...xnk berjaya la....ni karier terbaikla...wat rugi blaja la....ntah ap2 ntah....

SyuQ said...

aku setuju ngn ko atan
dorang ni kadang2 sedikit melampau.
itu hak individu nak join ke taknak
tp da jd mcm satu paksaan plak.