Followers

Monday, February 22, 2010

Terkenang Semasa Dulu...

kecik-kecik dulu aku paling suka tengok kartun. macam-macam kartun ada. bagi mereka yang lahir seawal 80an, mesti korang masih ingat; captain planet, he-men, popeye, captain power n so on

salah satu favourite aku kecik-kecik dulu:
1. voltron


2. silvehawks


3. thundercats


sanggup tak mandi dan tak makan nak tunggu kartun. tapi yang paling aku suka ialah thundercats. siap hafal lagi lirik lagu dia ni. dan saat-saat paling best ialah kemunculan mumra (watak antagonis dalam thundercats). kemunculannya paling dramatik skali... kerana perlu bertukar dari mummy ke mumra. kalau dulu main perang-perang ngn cousin2 aku kecik dulu, siap berangan jadi lion-o.

kekemarukskan aku ngan thundercats terbawak-bawak sampai la ni. last a few years aku dapat tau comic thundercats muncul dipasaran. limited edition only. dengan gigihnya dan hasil usahama aku ngn sorang member baik aku ni, aku dapat memilikinya jua. walaupun x cukup tuk wat koleksi, tapi berbaloila gak la untuk dimiliki.

baru-baru ni, ketika aku surfing internet melayan youtube, tetiba terklik la aku some of the video seperti di bawah ni



terkedu sat aku. thundercats dimoviekan??? pergh... teruja aku menanti. n hopefully better or sama taraf cam kartun. bagi kipas susah mati thundercats, sama-samala kita nantikan. :-)

2 comments:

Atan Athen said...

katun dulu yg paling ak igt time kecik2 suria baja hitam, Gaban dgn Tomatoman..hahahah...ak suke dowh katun tu

SyuQ said...

ha ha ha
aku pon suka tomatoman.
gaban n suria baja hitam aku jarang dpt tgk.