Followers

Wednesday, February 3, 2010

nak tipu pon berpada-pada ler

cuba klik pic kat atas bg besor sket. coz aku tak reti mengedit gambor

actually, aku terima satu email dari CIMB click. macam ni bunyinya:

We will be conducting another system enhancement soon.
To keep your account's details secure and up to date we need
periodically to confirm your identity.
Please proceed right away and finish this process.

For confirmation, please click the link below:

CIMB Clicks Internet Banking Login


We apologise for any inconvenience caused.
Thank you.

All rights reserved. Copyright © 2009 CIMB Bank


aku yakin betul, ni satu sindiket penipuan. kerana

1. aku try reply email ni n email aku ditendang balik.
2. aku call CIMB, dorang suh ignore jer email yang macam ni

dan aku yakin 100% benda ni tipu, sebab aku langsung x der akaun CIMB. amenda yang aku nak update!

ko nak menipu pon berpada-pada beb! memang celaka sangat la ko kan. cari duit dengan cara yang mudah macam ni. aku doakan ko cepat mampos! 100 orang yang doa, memang betul2 ko mampos!

banyak cara lagi rezeki halal yang ko boleh cari. bukan dgn cara mudah songlap duit orang. cara yang macam ni, ko rasa halal ke?

ko x takut mati ke? ntah2 ko wat keje haram tu hari ni, esok ko kuar umah kena gilis lori, kan da tak sempat bertaubat. la ni, Allah bayar cash jer tau. da x der kredit2 kat akhirat da. ko buat, ko dapat.

bagi orang yang suka sangat wat keje2 macam ni, tipu sana, tipu sini, cepat2 la insap beb. sebelum terlambat...

8 comments:

meera^da cute..*_* said...

sungguh jahat..
aku doa dorg diberi hidayah..hehe

joegrimjow said...

bnyak da kot dapat
entah pape je

Melz said...

uish macam2 orang zaman sekarang nie

SyuQ said...

meera:
jaatkan aku ni...
doa og tu mampos plak


joe:
tu la psl
byk lg keje yg halal bley d buat

Khairi said...

email ni kalau betul dah kaya juta2 dah aku mng shell la microsoft la apa la huuhuh

jom join kontes!

SyuQ said...

khairi:
klu kaya jenis mcm ni, jenis menipu, hidup x aman damai


melz:
bkn zaman skrg jer
zaman dulu pon ada
dulu jenis pki surat
skg guna kemudahan IT

jajarina said...

sih, jahatnyer!! nasib xd akaun cimb.. if ade, mesti alih2 dlm akaun dh lesap kan? jahart tol!!

SyuQ said...

jaja:
tu la psl
sib baik x der
tu yg dpt traced mende tu menipu