Followers

Monday, March 14, 2011

Red Velvet Aiskrim

terlalu gelojoh makan, sehingga terlupa nak ambil gambar. Tapi tetap nak snap gak :-)

Assalamualaikum... Semoga dalam limpahan rahmat dan kasih sayang daripada Allah S.W.T. Semenjak dua menjak ni, aku rajin menjelajah blog perihal masak-memasak. Bukan masak lauk pauk. Tapi blog perihal memasak kek, brownies, coklat dan biskut.

Dikala kesejukan mencengkam kulit, walaupun tiga helai baju melapisi kulit aku, aku terpandang hidangan mata pembuka selera yang mampu melelehkan air liur aku hingga beberapa camca. Red Velvet Cake... Tersangatlah menggiurkan, seksi, memukau. "Potongan Badannya" mampu membuat aku sesak nafas. Tak mampu untuk aku bertangguh untuk terus menjamahnya. Melumati setiap inci tubuhnya yang gebu berkrim menyusuri setiap rongga mulut aku. Arghhhh lazat!

Apakan daya. Kek itu hanya hiasan mata sebab yang ku tatapi itu hanyalah gambar. Balik kerja, dari kedai kek biasa hingga ke luar biasa, hingga ke biasa-biasa, hingga ke kedai kopi, satu calit krim Red Velvet Cake ni aku tak jumpa. Hampanya hati. Sebagai hambatan untuk tekak agar tak kempunan, maka aku tibai Choc Moist. Huhuhuhu. Bukan rezeki aku. Tak sedap langsung. Secara automatiknya selera makan aku menurun bila aku kempunan dan selera tekak aku tidak dapat dipenuhi. Semua yang ku jamah tak mampu ku telan. Kalah orang mengidam

Secara tidak sengaja, ketika mahu menonton wayang, aku terbeli aiskrim red velvet dari Baskin Robbins. Katanya; rasanya persis kek sebenar. Bolehlah tahan. Walaupun terlebih manis, jadilah melegakan tekak aku yang mengalahkan orang yg mengandung mengidam. Walaupun rasanya tak sama, tapi sedaplah lagi dari Choc Moist yang macam kek bantat rasanya

3 comments:

Cik Wanie Ghani said...

adoilah pepagi lagi awk dah ckp pasal eskrem,
buat sy teringin nak jugakkkkkkkk....

tidakkkkk!!!!

Anna said...

Serius syuk..ngalahkan org mengandung anak sulung ngidam tau..hahahah

atty's said...

adeh..gatal lak tekak ni nak eskerem