Followers

Thursday, June 11, 2009

Bila Aku Naik HANTU!

*Title Entry ni Saje aku pinjam title kak senduk* kui kui kui

ada satu incident kat tempat kerja yg buat aku betul2 hangin. ada satu reporter baru blk dari wat assignment n nak charging tape. bila aku key in ID dia, sangkut la plak. that means dia x ley pinjam tape unless dia clearkan tape yang dia sangkut tu. aku mentioned kat dia, ada tape sangkut atas nama dia. dia x ngaku. apa lagik... aku check la apa nama tape. dpt detect. tape tu under crime. so reporter ni plak reporter sport. apa lagik... langsung la dia x nak mengaku. bertambah hangin la aku. da memang sahih system showed memang tape tu dipinjam atas nama dia. dia siap blh menyalahkan sistem ILMU lagi.

ok. aku maintain lagi... aku igt nak renew n suh dia cr tape tu blk. tp dia duk x habis2 membebel sehingga one cameraman tu terpaksa masuk campur. cameraman tuh suh dia check kat buku log. bila dicheck balik, memang sah. reporter tu yang log tape tu n pinjam under ID dia.

Apa lagik.... naik hantu la aku. aku suh dia naik on the spot gak g amik tape tu bawak turun baru aku bagi pinjam tape yang dia baru log. bila dia turun, dia siap duk membebel lagi. dia ckp ala baru dua hari jer... aku pandang muka dia, terus aku cakap... ko suka ke bila orang pinjam barang ko, tapi x reti nak pulangkan. da tau meminjam, reti la memulangkan... (cam gitula aku menjawab)

aku tak tau apa jd lepas tu, yg pasti... tetiba satu cameraman ni masuk cuba bg motivasi n menenangkan aku... pelik plak. aku x dak hal punya. lantak kau la. bukan ko yang bayar gaji aku... rupa-rupanya kes menjadi bertambah besor... bila dia mengamuk menumbuk gobok tools Hello Malaysia sampi pecah. akibatnya, dengo citer, orang-orang Hello Malaysia report sampi ke pihak mgmt atas tindakan dia menjahanamkan gobok Hello Malaysia tu. aku tak kesah ko nak heret aku sekali ke, sebab aku wat keje yang betul. kat luar pintu dah termaktub undang-undang semua barang yang keluar dari bilik arkib, x kira ler tape ke, working tape ker, tape stock pile ke, tape arkib ke, camera ke, semua tempoh peminjaman dalam masa 24jam jer... dan ko pinjam lebih dua hari bro.

p/s: buat per ko tumbuk gobok tu... x puas hati meh tumbuk muka aku. kita gaduh jantan ngn jantan ok!

2 comments:

Ena said...

alaaaaaa silapla dikkk...
komen patut yg ni tp terkomen kat award plak... huhuhuu

~~SyuQ Always Smile~~ said...

x per kak... he he he. janji sy blh bc.

ngn dorang ni kena garang sket. klu idak dorang pijak kepala. blh lembut tp berpada la. btl x? :-)