Followers

Tuesday, July 6, 2010

Emo Yang Terlebih

Salam semua. 3 hari tanpa cerita terbaru. Aku pun takde benda nak update. Rutin harian yang membosankan seperti biasa sambil dihujani sms-sms yang semakin merimaskan. (Tolonglah jangan treated aku serupa macam laki kau...). Kisah sms... Biarlah... Aku malas nak layan.

Dua tiga menjak, aku rasa emosi aku kurang stabil sket. Perasaan cepat terganggu dan terusik. Puncanya, aku pun tak dapat cari... Mungkin sebab itu dan mungkin juga sebab ini... Aku pun tak pasti... Kadang-kadang merindu orang yang belum tentu merindui aku.

Bulan lepas banyak duit mengalir masa aku ke Labuan. Aku ingat bulan ni aku boleh tampung mana yang patut. Rupanya tidak. Masih ingat cerita aku mabuk kapal terbang? pening kepala? loya? Aku ingat aku termengandung... (ha ha ha... Motif!). Rupanya power cermin mata aku bertambah dan ada yang berkurang. Tu pasal jadi macam tu... hu hu hu, rabak lagi duit aku.

Orang dah sibuk mengumpul duit untuk beraya. Aku tak terfikir langsung kearah tu. Pakai jer la baju tahun lepas. Baju raya tahun lepas aku cuma pakai dua kali jer. Masa hari pertama raya dan masa jadi pengapit sepupu aku kahwin. Masih cantik dan boleh dipakai lagi. Cuma aku perlu kecilkan sedikit saiz perut aku. Mungkin duit raya tahun ni aku kurangkan sket. Yang dah besar panjang definitely tak dapat. He he he. Planning kearah kehidupan berkeluarga itu lebih diutamakan... :-)

Mula-mula aku ingat nak buat contest cuti-cuti Labuan. Alhamdulillah ada gak sambutan masa aku publish kat wall FB cadangan aku tu. Tapi mood aku tak berapa nak stabil. Asyik teremo sesajer... Hadiah memang dah tersedia. Tengoklah macam mana karang...

Dulu aku rajin menjelajah satu blog ke satu blog. Bukan blogwalking. Tapi membaca cerita korang, menyelami dan kadang-kadang memberikan komen yang sewajarnya. Terima kasih kepada mereka yang membuat perkara yang sama kepada aku...

Nuffnang dan YouthSays aku dah tak ambil kisah pun. Tau tau jer status Gliterati hilang sebab Nuffnang cemburu aku letak YouthSays sebagai persaingan...

Harapnya, emosi aku akan pulih dan stabil seperti biasa... Mudah-mudahan tak makan masa yang lama hendaknya...

5 comments:

atty's said...

harap emosi syuq..cepat stabil ye..
kalau ada masalah jgn pikirin sgt ye..takecare

Cik Wanie said...

sabar ajelah awk,
itu hanyalah dugaan kecil,
sy tahu awk tabah utk lalui semua itu kan...

:)

hanny said...

naper ni bro??? adik ingat,adik sorang jer yg emosi terganggu mggu ni...rupanya abg pun sama...hukhukhuk..mari kt sama2 beremo~~~

Sky Before Pinky said...

tajuk best..

1) bab sms tu mybe dia nak amik berat..tentg a. SyuQ kot

2) bab duit tu: no komen (tak de komen nak gak tulis kat cni kan) hehe..memang saje nak nyibuk kat cni.. lalala

3) persaigan antara nuff + youth say: motf..jgn tamak..huhu

SyuQ said...

tima kasih suma...
alhamdulillah, mood da semakin ok

pinky@fizah:
ala, fizah x cam tu sms sy. kui kui. bab duit tu, da ok da... psl nuffnang ngn youthsays, nuffnang diutamakan. he he he