Followers

Tuesday, October 18, 2011

Blogger Professional

Assalamualaikum semua... Semoga dalam limpahan rahmat dan kasih sayang daripada Allah S.W.T hendaknya...

Pernah tak korang terpikir hendak menjadi blogger professional. Maksud aku, menjana pendapatan melalui blogging sepenuh masa? dan menjadikan blogging sebagai suatu kerjaya. Itu yang aku panggil Blogger Professional. Hehehe

Bila aku tengok rata-rata Blogger Malaysia ni menjana pendapatan ribu-riban, tak mustahil kalau ada yang berminat. Masalahnya sejauh mana kita mampu bertahan. Blogger umpama seorang artis (pendapat aku ler...) Ada masanya kita disanjung dan lebih ramai lagi yang mengeji dari memuji. Ada masanya ko laku. Buat entry pasal makan jer yang view sampai ratus ribu...

Cer tengok redmummy. Walaupun dah berpuluh ribu, tapi beliau still maintain ada pekerjaan tetap. Abg ben pun sama gak. Dengor citer Simply Siti bayor sampai ratusan hengget untuk 1 iklan kat blog beliau. Jadi tak mustahillah kalau mereka ni berminat jadi Blogger Professional. Yang lain tu aku taknak sebutlah. Yang aku ketahui dan ku ikuti cuma mereka berdua jer.

6 comments:

ct rahani said...

Klu dh rezeki sape yg x nk kn.. Tp utk smpai ke tahap mereka2 tu bknnya senang.. :-)

atty's said...

salam syuk..camtu syok kena rajin hapdet.

kty ni blogging suka suki je.

salwaismail said...

kalau nak jadi macam diaorang tu, kena usaha lebih sikit la kan?

sy blogging sebab nak side income. biasalah, student.

IntaNBerliaN said...

suka redmummy.. mg2 ada rejeki jd cm dia.. tp xtau la wape puluh thn lg tu.. hehee

NasZ said...

memang ada rasa teringin tu. tp bagi saya kita kena usaha ke arah matlamat yang kita nak tu. utk jadi blogger profesional ni kena usaha tanpa henti2. itu yang kadang2 org terbabas tu. sampai sekerat jalan, dah give up.

ct rahani said...

usaha tangga kejayaan.. hiks..