Followers

Thursday, July 23, 2009

"Abg SyuQ"....

ada satu budak training kat department aku ni as a BJ. very the popular one. bila datang AV store ni (department aku), yang dicarinya aku. walawei... ramai lagi budak AV store ni dik... ada panjang, fadil n adeq. aku plak yg slalu kau cari. siap ingat nama abg (waahh tetiba berabg la plak). sesuatu sangatkan. he he he.

bila dia mai AV store n ternampak kelibat aku jer...

"abanngg Syuuuq... nak arkib..."
"abanngg Syuuuq... nak tape..."

alahai... berdiri bulu roma aku. kena layan la beb. masa aku blaja user studies n user needs dulu, kemahuan users ni harus diutamakan n diberi perhatian.

selalunya bila dia datang, fadil, panjang n adeq wat bodo jer (itu yang aku perasan la).

ada suatu ketika. aku tgh busy wat cataloguing tuk arkib baru, aku melintas kaunter tuk tengok transfering tape ke dvd da siap ke belum, budak ni seperti biasa:-

"abannngg Syuuuq... ada tak tape MDV******?". aku pelik doh... pada hal fadil ngan adeq tersadai kat kaunter tu melayan cameraman. aku pandang la dorang berdua, si fadil n adeq ni wat bodo n angkat bahu... lps tu blah kebelakang. siot tol. terpaksala aku melayan kerenah budak tu.

after that, aku tanya dorang, why dorang x layan budak tu tadi... fadil jawab:-

"ala syuq... yg dicarinya tetap kau..." terburai ketawa aku. apa lagik, abang2 cameraman tu pon siap menyakat n wat lawak. ngan si airul sekali pon tekena. he he he

bagi aku, inila lumrah kehidupan...

2 comments:

Softtouch [Hanim] said...

wah syuq..sejak2 nie...kemain lg yer..dia minat ko x?jgn layan sgt..cian wanie nnti..nnti dia jeles..

sizukaDeboss said...

uuuuuuu...cikgu beso ade peminat...phewit!!*maintain cool...lalala~