Followers

Wednesday, July 8, 2009

"Moody Mood Makers.."

Astaghfirullah... beristighfar aku... dari satu masalah ke satu masalah. da la terlewat lagi pegi kerja (aku still menghadapi masalah kesukaran tido). punch card aku minggu ni suma merah. BAGUS!!! pekerja contoh...

sampai opis, system kat pc aku still wat hal lagi... "failed to invoke ILMU system"... itu la yg appear kat screen komputer aku bila setiap kali aku cuba access system ILMU. Perghhh. berasap aku. aku tak ready lagi nak call Paradigm (pembekal system ILMU). sebabnya, last we all face the problem psl ILMU, aku siap bertekak lagi ngn operator dorang. last2 aku call dorang punya manager n suh antar dorangnya system engineer. hah! boleh pon dorang datang setup balik kitaorang punya system. dulu masa jual barang bukan main hebat punya promotion. bila ada problem, main calling-calling jer... kali ini aku just nak report kat management atas jer. tau la dorang settlekan.

tu satu. other one, printer plak wat hal. print x ley. setup suma ok. IP address suma ok. check itu, check ini... suma clear. apala masalahnya plak... orang technician pon tak tau da nak wat apa.

kemudian datang plak satu masalah lain. lepas aku wat cataloguing (B.O), aku wat labeling. printer label plak cari pasal. larik dia punya setting. Yaaaa Allah!!!!!. betul2 menguji iman aku!!!. setiap kali print, kuar separuh-separuh. ataupun x kuar langsung... aku setting baru pon sama gak, staff aku wat pon still sama gak hasilnya. penyudahnya, terpaksa print label satu persatu. bilanya nak siap? hu hu hu

hari ni betul2 wat aku moody :-( Aku rasa cam nak marah, tp x leh nak marah. sbb aku x tau nak marah saper... lgpon sifat pemarah tukan saudara syaitan... :-)

p/s: ari ni... betul2 menguji iman aku... esok bagaimanakah pula...?

3 comments:

Cik Wanie said...

sabar itu separuh dari iman,
bawak2 beristifar,
adatlah bila bekerja...

apapun sy doakan agar mood awk kembali ok ,
sy x nak awk moody jer,
takut wooooooo,
hik hik hik...

smile;)

Cik Wanie said...
This comment has been removed by the author.
atty's said...

salam syuq..lewat ye..mai keje..
kty lak selalu awal..awal 1 jam..hehehhee..