Followers

Tuesday, July 21, 2009

Entah


aku teringat mula-mula aku join BERNAMA TV. bos aku en.awal cakap kat aku lbh kurang cam ni...

"Syuq, aku tak kisah ko nak datang pukul brp, tapi yang penting, ko balik lewat sket. ko tengok2 cameraman tu bila balik wat assignment..."

tu la ayat yang mula-mula kuar dari mulut en.awal. aku apa lagik mmg guna kesempatan yang diberikan. tapi aku tak pernah lewat masuk opis lebih dari pukul 11.00am. tapi kadang2 aku stand by sampai 9.00pm.

apa yang aku dapat? OT tarak... life pon tarak... yang dapat hanya amal ibadat untuk BERNAMA TV. ikhlas ke aku?.

bangun pagi, terus g kerja. balik da mlm. kalau da penat sgt, kepala pon sakit n susah nak tido. sabtu n ahad x pernahnya cuti. asyik keje je... hurrmm. ni ke life yang aku nak. aku mula terasa kesannya...

kehidupan seharian aku jadi x menentu. serabut, kelam kabut, terabur...

jgn compare aku ngn staff aku. BERNAMA TV ni memang rumah dorang. gaji dorang sebulan jer aku rasa blh mengatasi gaji en.awal. gaji aku agaknya, separuh dr dorang jer

kalau aku keje cam dorang, gaji aku tetap sama. x menegak n melintang. mendatar jer...

patut ke aku keje cam dorang?... atau keje lite2 jer?... atau cari keje lain?...

4 comments:

Kaki Renang said...

kerja...kerja...kerja...
tu lar nama kehidupan bagi mencari sesuap nasi demi keluarga tercinta....

atty's said...

kalo lom kawin..okeh lak..tp kalo dah ade family..takde masa lak utk anakbini..

jadik utk masa depan ..better sambil tu cari keje lain..

kty doakan yg terbaik utk syuq

SyuQ said...

kaki renang
orang lain pon kerja jugak



kak atty
terima kasih kak atty. la ni tgh usha2 keje lain utk masa depan yg lbh gemilang, cemerlang dan terbilang
:-)

Softtouch [Hanim] said...

ye ker syuq..ciannya keje ko...tp masyukkan?tp masyuk kalu hati xhepy pun xok jugak kan...