Followers

Friday, June 11, 2010

Playhouse Disney Encyclopedia

beberapa hari lepas, library aku ada dikunjungi oleh dua orang jurujual. aku pun kurang pasti bagaimana jurujual tu boleh masuk ke bangunan kolej. mula-mula jurujual tu bersembang dengan fizah. sedikit sebanyak aku dapat menangkap perbualan mereka. dia nak berjumpa dengan head of library. lantas fizah memanggil aku. mula-mula aku ingat supplier. aku cukup malas nak bersembang dengan supplier berkenaan pembelian buku-buku. ada sesetengahnya seperti memaksa untuk kita membeli buku mereka ataupun melakukan urusniaga dengan mereka. seboleh mungkin aku akan cuba mengelak dari berurusan dengan supplier yang sebegini. bukan aku sombong. tapi masalah dibelakang hari yang akan membebankan

bila jurujual tu mengeluarkan sebuah buku dari pengamatan aku dan sekeping kertas iklan, aku sudah dapat mengagak yang dia adalah jurujual. baru aku dapat menangkap, bagaimana jurujual ni boleh masuk ke bangunan kolej sampai ke library. ini mesti kerja betty. bila disuakan buku jer, mesti dihalakannya ke library.

jurujual itu menawarkan encyclopedia; playhouse disney encylopedia. dia memberi cadangan supaya library aku membelinya. ha ha ha. dia ingat nak beli buku kat tempat kerja aku ni, macam semudah mengorder teh tarik kat mamak kot... "mamak... teh tarik wenneeek!!!"... "wokehhhhh, siap bos..." dia ingat macam tu kot. banyak procuder yang wajib dipenuhi. mula-mula kena buat quotation, lepas tu comparison table, kena keluarkan invoice dan sebagainya. kalau dia sanggup menunggu, aku tak kisah. tapi hakikatnya seorang jurujual; hari ni bagi barang, hari ini mesti mahu dapat duit.

maka kerana tidak mahu menghampakan dia, aku pon bersetuju untuk membeli encyclopedia tu sebagai pembelian peribadi. begitu juga dengan fizah. nak tengok tak bagaimana rupa encyclopedia tu?


|
|
V


|
|
V

|
|
V


|
|
V


|
|
V

amacam??? cantik tak? korang rasa adakah encyclopedia ini dapat membantu students MBA disini? adakah encyclopedia ini juga bakal diluluskan pembeliannya sebagai koleksi library aku? he he he

dan kerana kecantikan dan kecomelannya maka aku membeli satu dengan harga 29.90. aku tak tahu nak mengandaikan sama ada murah ataupun tidak. tetapi ia terlalu cantik dan comel untuk tidak dibeli. he he he.

masalahnya, bila aku sudah memiliki encylopedia ini, baru aku teringat, siapakah yang akan menggunakannya?. encyclopedia ini sesuai untuk kanak-kanak. dan yang pasti aku tidak mempunyai anak dan adik kecil dirumah...

10 comments:

Sky Before Pinky said...

ehehe.. takpe buley simpan untuk anak SyuQ kendian hari..kuikui..

Softtouch [Hanim] said...

comellaj syuq..ala bg kat muza jer..kat umah muza ada 2 budak ekcik..he he he

Anonymous said...

ha'a.. mmg comel buku nie.. :)
baru jer kejap nie beli..

SyuQ said...

pinky@fizah:
x ley simpan lelama. sbb nnt da ada anak mesti da terbit yg lagi latest...


[Hanim]:
mana boley nak bagi2. he he he. sayang...


Anon:
beli kat ner?

sizukaDeboss said...

perancangan untuk masa depan.gituh~

Anonymous said...

hi..
where to get the book with the same price?
Any contact number?

mellisalow@hotmail.com

thank you!

ieyza said...

hai...akk pun baru jer beli for my doter...very interesting la...tak rugi beli....

anon...kalau nak beli...nnt saya try tanya dengan member saya...still ader lagi tak??nnt saya inform awak k....

Anonymous said...

hi ieyza

dah tanya kawan keh?

apa berita?

ada stock?

Anonymous said...

kalau ada stock inform me at sally80lsm@hotmail.com ..tq vry much :)

Anonymous said...

ada stock?? email me at syswee@yahoo.com